Elektrikli araçlarda elektromanyetik alanlar (EMF)

Elektrikli araçlarda elektromanyetik alanlar (EMF)

 

Mobiliteyi karbondan arındırmak için giderek daha fazla pille çalışan elektrikli araç (bundan sonra elektrikli araç olarak anılacaktır) kullanıma sunuluyor. Sürücünün elektrikli bileşenleri, pilin şarj edilmesi ve modern araçlarda kullanılan diğer çeşitli elektronik sistemler, araçların içinde ve çevresinde elektriksel, manyetik ve elektromanyetik alanlar (EMF) oluşturur. Araçların daha fazla elektrifikasyonuna ve dijitalleştirilmesine yönelik eğilim hız kesmeden devam ediyor. Bu iletişim, yardım/güvenlik ve eğlence sistemlerinin kullanımıyla ilgilidir. Bu arka plana karşı, bunun hem sabit durumdayken hem de çalışma sırasında araçların doğrudan çevresinde ve içinde artan elektrik, manyetik ve elektromanyetik alanlara yol açacağı varsayılmalıdır. İnsanları korumaya yönelik sınır değerlere uyum açısından bu alanlara maruz kalma konusunda genel bir değerlendirme bulunmamaktadır. Elektrikli araçların artan kullanımı çevresel açıdan memnuniyetle karşılanmakta (karbondan arındırma, kirletici emisyonların ve gürültü emisyonlarının kaynağında azaltılması) ve federal ve kanton hükümetleri tarafından desteklenmektedir. Ancak bu araçların kullanımının iyonlaştırıcı olmayan radyasyona (NIS) maruz kalma konusunda yasaya uygun olması ve aşırı sağlık risklerinin ortadan kaldırılabilmesi sağlanmalıdır. Yeni teknolojilerin kabulü için, diğer hususların yanı sıra, güvenli kullanımın kanıtlanması son derece önemlidir. Günlük yaşamdaki diğer maruz kalma durumlarıyla karşılaştırıldığında (örneğin dışarıda olmak, işte, toplu taşımada olmak), elektrikli araç kullanmanın özelliği, çok küçük bir alanda çok sayıda farklı frekanstaki kaynaklara maruz kalabilmenizdir. saatlerce aynı saatte. Ayrıca gövde ve metal kaplı paneller tarafından (kısmen) korunan bir hacimdesiniz.

Bu soru zaten İsviçre Parlamentosu'nda gündeme getirildi (IP19.4346)1. Federal Konsey gensoruya yanıtında diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki açıklamaları yaptı:

«...Mevcut bilgi birikimine göre, elektrik motoru, yanmalı motor veya hibrit tahrik sistemi ile çalışan otomobillerdeki elektromanyetik alanlar sağlık açısından risk oluşturmamaktadır.Son yıllarda yapılan çalışmalar, elektrikli otomobillerin elektromanyetik alanlarının İncelenen çoğu araç modeli, Limit değerlerinin onda birinden daha azdır. Bu sınırlar kanıtlanmış sağlık etkilerine dayanmaktadır. Sınır değerlerin altındaki manyetik alanlara uzun süre maruz kalma ile çocukluk çağı lösemisi arasındaki bağlantıya ilişkin gensoruda da belirtildiği gibi çalışmalar istatistiksel bir bağlantı gösteriyor ancak bunun elektromanyetik alanlardan mı yoksa başka nedenlerden mi kaynaklandığı henüz belli değil. neden olur. Bu belirsizlikler nedeniyle Federal Konseyin elektrikli otomobillerden kaynaklanan sağlık risklerini tamamen dışlaması mümkün değil..."

Bu Blog'u Paylaş